Østra Kjærnes Gård Logo

Aktiviteter

Omgivelsene rundt gården er idylliske og vel vært å utforske i forbindelse med ditt besøk på gården. Østre kjærnes gård har strandlinje fra øst til vest til innsjøen Vansjø. Her finner du vakker villmark og mange fine bortgjemte plasser i og ved Vansjø.

Er du gjest på gården kan vi tilby og skreddersy ulike aktiviteter og opplevelser i samarbeid med Ut i det fri AS.

Introduksjonskurs havkajakk (4 timer) – 1.200,- pr person (Min. 4 personer)

Introduksjonskurs fra Norges Padleforbund. Kurset gir Våttkort.

Ta kontakt for ytterligere kursbeskrivelse.

Kajakkopplevelse med instruktør (2 timer) – 595,- pr person (Min 4 personer)

En flott måte å oppleve Vansjø på. Etter en liten instruksjon padler vi en tur og nyter det vakre rolige landskapet midt i Vansjø. Guiden forteller om Vansjøs og områdets historie underveis.

Prisen inkluderer lokalkjent guide/instruktør, kajakk, åre, flytevest og spruttrekk.

Kajakkopplevelse for erfarne med instruktør (2 timer) – 595,- pr person (Min 4 personer)

Dette er en tur for deg som har erfaring eller våttkort fra før. Vi padler en litt lengre tur i det vakre Vansjølandskapet. Guiden forteller om Vansjøs og områdets historie underveis.

Prisen inkluderer lokalkjent guide/instruktør, kajakk, åre, flytevest og spruttrekk.

Minikurs i buschcraft (2 timer) – 395,- pr person (Min 4 personer)

Buschcraft handler om kunne ta vare på seg selv i naturen med enkle midler. På dette minikurset vil du lære litt om hva buschcraft er og du vil lære å håndtere kniv, øks og sag på enkle og trygge måter, og du vil lære å tenne bål uten bruk av fyrstikker eller lighter. Passer for alle, ingen forkunnskaper nødvendig.

Femkamp som teambuilding (2 timer – 395,- pr person (Min 4 personer)

Gjennom en femkamp med oppgaver og utfordringer som passer alle skaper vi rom for samarbeide, mestring og glede for mindre og større grupper.

Alt foregår i nærområdet til gården, og det hele avsluttes med en felles samling som trekker alle lagene sammen til en enhet.

Turskøyter – Norges nye vinteraktivitet

(2-3 timer + ev transport) – 995,- pr person (min 4 personer)

Vansjø er like fint sommer som vinter. Et eldorado for den friluftsglade. På snøfattige, kalde vintre er dette et yndet sted for turskøytere. Dette er en aktivitet med stor fokus på sikkerhet, og en aktivitet som kun kan gjøres når isen er god nok. Belønningen er en fantastisk og unik naturopplevelse med lokalkjente guider/instruktører. Her får du de gode historiene, bakgrunnen for gamle stedsnavn og Vansjøs historie. Stopp underveis med bål og skikkelig gammeldags bålkaffe. Du bør ha noe erfaring på skøyter, og du må selv ha med skisko/støvler med enten NNN eller BC binding (Vanlige langrennsbindinger) og et komplett klesskift. Egen transport til oppmøtestedet (Isen bestemmer hvor vi starter).

Prisen inkluderer to lokalkjente guider/instruktører, sekk, hjelm, skøyter, staver, kasteline og ispigger.

Vi skreddersyr gjerne et opplegg i forbindelse med et opphold (overnatting, kurs eller lignende)her på Østre kjærnes gård. For eksempel en eller to dagers kurspakke for grupper. Send oss en mail, så tar vi kontakt.

usercartphone-handsetcalendar-fullcrosschevron-downarrow-left