Østre Kjærnes Gård | Vansjø | Viken (Østfold)

Velkommen til
Østre Kjærnes gård

I hjertet av Vansjø

Kåret til ett av de ti beste reisemålene
i 2021 av Aftenpostens reisepanel!

Gården ligger i Våler i Viken (Østfold), skjermet fra all støy med vakker natur i hjertet av Vansjø. Her kan du overnatte i rolige og landlige omgivelser. Opplev fred og ro, og delta på naturvennlige aktiviteter som våre populære Alpakkavandringer og Alpakkasafarier hele året rundt. Vi har mye å tilby, så det er virkelig verdt et besøk. På grunn av private arrangementer må besøk og parkering være forhåndsavtalt.


Gavekort!

Gi bort et gavekort på
Alpakkavandring eller Alpakkasafari!

Gi noen du er glad i en annerledes gave. Et gavekort på Alpakkavandring eller Alpakkasafari vil garantert være en gave som fryder både store og små!

Vi overholder alle krav til smittevern fra FHI –
Les mer

Alpakkavandring

Bli med på en hyggelig tur og lei din egen alpakka! Vi vandrer gjennom vakker natur med disse snille og milde dyra. Opplevelsen tar ca. 90 minutter. Du kan også bestille Alpakkasafari, hvor du tilbringer god tid sammen men alpakkaene på gården. Dette er svært populære aktiviteter som raskt blir fullbooket.


Alpakkasafari

Hva med en alpakkasafari, hvor dere besøke alpakkaflokken inne i alpakkahagen? Her får dere hilse på alpakkaene på nært hold, mate dem og se hvordan de lever i flokken sin. På varme sommerdager kan man av og til se alpakkaer som tar seg et bad i badestampen. Det vil være anledning til å ta mange fine bilder.


Overnatt i gårdsleiligheter

Lei en leilighet i det nybygde bryggerhuset vårt. Vi leier ut tre leiligheter på 60 – 90 m2 med godt utrustet kjøkken, stue, bad og tre soverom i hver leilighet. Bredbånd med høy hastighet (fiber), Telenor-dekning, TV, oppvaskmaskin og god komfort i alle leilighetene, som forøvrig kalles Gjedda, Gjørsen og Abborn.


Lokale til leie

Vi leier ut lokale med landlig og rustikk preg som passer perfekt til selskaper, kurs og konferanser. Lokalet har plass til 60+ gjester. Vi kan også tilby flere mindre rom ved behov under kurs og konferanser.


Kanoutleie Østre Kjærnes Gård

Kanoutleie

Se vakre Vansjø på nært hold fra solide kanoer som kan leies pr. døgn. Perfekt hvis du vil prøve fiskelykken i en av de mest artsrike innsjøene i Norge, eller vil dra på kanoekspedisjon i vakker natur.


Inn på tunet

Vi ble en del av Inn på tunet i 2017, og er godkjent av Matmerk som tilbyder av velferdtjenester innenfor helse og omsorg, skolearena og barnevern. Vi holder til i Våler, som er nabokommune til Moss, og er en bynær gård som ligger 15-20 min kjøretur fra Moss. 


Gi et gavekort

Gi et gavekort på en annerledes opplevelse til noen du er glad i. Det vil garantert bli en hit! En perfekt gave til jul, bursdager, morsdag og farsdag, eller en annerledes og romantisk Valentines-presang. Kjøp gavekort til alle som skal være med på alpakkavandringen eller alpakkasafarien(inkludert deg selv).


Alpakkaer til salgs

Kunne du tenkte deg å starte med alpakkaer?
Vær med på å bygge opp alpakkanæringen i Norge.
Vi har alpakkaer til salgs i forskjellige prisklasser.


Takk for en utrolig morsom tur! Hele familien koste seg, og alpakkaene var virkelig fantastiske! Vi kommer gjerne igjen.

Anne-May Grennes

Alpakka Hall of Fame

Møt noen av stjernene som elsker å være med på alpakkavandring! De har forskjellige utseender og personligheter, men alle er snille som dagen er lang!

GARY M
BIG BANG
FERDINAND