Østra Kjærnes Gård Logo

Alpakkavandring og Alpakkasafari

Vær med på vår alpakkavandring i vakre omgivelser. Eller delta på vår alpakkasafari, et alpakkabesøk hvor du tilbringer god tid sammen med alpakkaene i alpakkahagen. Alpakkavandring er en populær og fantastisk aktivitet, hvor alle over 12 år kan få leie og passe på sin egen alpakka på en guidet tur i den vakre naturen rundt Østre Kjærnes gård i Våler. Etterpå blir det anledning til å mate din alpakka med snacks – en svært populært aktivitet både blant alpakkaer og besøkende! Opplevelsen alpakkavandring varer ca 90 minutter (vandringen er ca 30-45 min - alpakkaene bestemmer hvor langt vi går) - inkludert i opplevelsen er introduksjon av guiden om alpakka, og vandring med guide ca 30-45 time, avslutter med snacks til alpakkaene. Etter vandringen er gårdsbutikker åpen hvor vi selger alpakkaprodukter som garn, såler og andre alpakkaplagg. Samt alpakka-suvenirer. Vår alpakkasafari er en aktivitet som varer ca 45 minutter. Her besøker dere de forskjellige alpakkahagene og en guide er med og forteller om dyrene. Alpakkasafari passer for alle, også for familien med mindre barn. Her får du mate alpakkane, guiden forteller om dyrene og det er god anledning til å ta masse bilder. Etter alpakkasafari åpner vi gårdsbutikken som har varme og myke alpakkaprodukter og suvenirer tilsalgs.

Vi har alpakkavandring og alpakkasafari hele året rundt. Husk å kle dere etter vær og temperatur. Vi forbeholder oss retten til å gjøre en ombooking hvis det er meldt ekstremt mye regn 24 timer før alpakkavandringen. Det er viktig for oss at både dyr og mennesker har det fint på opplevelsene. Alpakkasafari gjennomføres uavhengig av vær, da vi kan gå inn i alpakkaboligene. Alpakkavandring passer for alle over 10 år, barn må være 12 år for å leie egen alpakka. Vandringen foregår i lett terreng, deltaker må kunne gå i 2 km. Er barna mellom 10-12 år bestiller du deltaker uten alpakka. Alpakkasafari passer for alle og barn under 2 år er gratis.

Vi anbefaler at dere bestiller alpakkavandring og alpakkasafari i god tid (gjerne mer 2 uker i forkant) da dette er en svært populære aktivitet. Bestillingsbetingelser: Booking er bindende, det gis mulighet til ombooking 14 dager før alpakkaopplevelsen. Ved avbestilling som følge av sykdom imøteser vi legeerklæring og refunderer da 90% av beløpet eller gjør en ombooking. Har du gavekort fra You Wish eller gavekort med refnr må disse bookes direkte til Østre kjærnes gård (ikke online-booking). Se først om du finner en dato hvor det er ledig plasser, deretter tar du kontakt (SMS 93204001 eller mail: [email protected]) for å bestille plassene. Alle gavekort må benyttes før utløp av dato. Gjennomføring av alpakkaopplevelsen må gjøres før gavekortet utløper. Husk å bestille i god tid!

hello world!
Alpakkaflokken

Alpakkaflokken vår

Alpakkaflokken vår består nå av 26 dyr, og den øker jevnt og trutt. I tillegg til alpakka-safari, avler og selger vi livdyr. Alpakka er gårdens produksjonsdyr som gir oss fantastiske fiber (ull). Noen av dyrene brukes som terapidyr og er trent til å gå på tur, noe de liker. Vi har også en alpakkabutikk hvor vi selger garn og produkter fra dyra på gården.
Alpakkabarnehage

Alpakkabarnehage

Er det sommer og varmt vil dere oppdage at alpakkaene tar seg et bad i badestampen. Det er god mulighet til å ta mange fine bilder, og til å håndfore alpakkaene med snacks som dere får av oss. Hvert år – fra midten av januar til mars – er babyalpakkaene separert fra mødree sine (vi avvenner dem morsmelk) og vi besøker dem i “alpakkabarnehagen”.
Alpakka besøk

En lærerik tur

Disse fantastiske dyrene er beskjedne, milde, sjenerte og veldig nysgjerrige. De er fantastiske å ha med på tur. Dette er en svært populær aktivitet hvor du kommer deg ut i naturen med godt selskap. Tidligere deltakere har fortalt oss at det er en lærerikt tur i flott terreng med nærhet til disse snille, flotte skapningene.

En annerledes tur med vakre dyr i nydelige omgivelser

Bestill her

Hva våre kunder sier

“Dette var en fantastisk opplevelse for hele familien! Det er første gang vi har sett alpakkaer på nært hold, og for noen fine og morsomme dyr de er! Anbefaler dette til alle som vil ta en litt annerledes tur!“

Carl Grennes

usercartphone-handsetcalendar-fullchevron-downarrow-left